Доценти кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Абрамова Оксана ВіталіївнаПуляк Ольга Василівна та старший викладач Мироненко Наталя Василівна завершили міжнародне науково-педагогічне стажування «Інноваційні технології в освіті» в обсязі 180 годин.

22

Графіком стажування було передбачено дистанційну роботу, яка тривала з 17 грудня 2018 р. по 30 березня 2019 р. та очну частину стажування з 31 березня по 6 квітня 2019 р. у Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach (Польща).

123

Під час дистанційної частини стажування викладачі вивчали організаційну структуру Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach і програми підготовки через доступ до офіційного сайту університету та ознайомилися з матеріалами навчально-методичного забезпечення освітнього процесу ЗВО.

456

Під час очної форми навчання науковці ознайомилися із презентацією університету Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach. Особливу увагу було приділено вивченню особливостей освітнього процесу, матеріально-технічній, інформаційній базі спеціальності «Wzornictwo» (Дизайн). Відвідали лабораторії та майстерні даної спеціальності з витривалості матеріалів, будівництва, обробки матеріалів, проектування, рисунку та композиції, виготовлення швейних виробів, біжутерії та ювелірних виробів тощо. Наші викладачі вивчали особливості комп’ютерного 3-D моделювання у Graphisoft Archicad-64 21 EDU під час майстер-класів, які проводилися польськими колегами.

78910

Абрамова О.В., Пуляк О.В. та Мироненко Н.В. підготували та представили наукову роботу на Міжнародній конференції «Сучасні інноваційні та інформаційні технології в розвитку суспільства», що проходила 1-3 квітня 2019 року в м. Катовіце, Польща. Крім того, українських науковців запросили стати модераторами секційних засідань на конференції із обговорення актуальних питань науки і освіти.

11121314

Науковці взяли участь у роботі науково-методичного семінару «Наука і практика в системі освіти країн Європейського Союзу», який пройшов 6 квітня 2019 р., Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu, Польща. Зокрема, Наталя Мироненко виступила із доповіддю на тему «Особливості системи освіти у Чехії: місце науки і практики».

15161718

Також наші викладачі стали учасниками міжнародного культурно-просвітницького проекту «Європа – наш спільний дім». У рамках проекту ознайомилися з історією, мовою, культурою Польщі та ряду інших країн Європи, історією створення Європейського Союзу, з особливостями систем освіти Європи. Планами проекту також передбачалася робота з розширення світогляду громадян України, формування активної громадянської позиції, направленої на встановлення в Україні європейських стандартів життя, освіти та бізнесу.

192021

Загалом міжнародне наукове стажування викладачів дає можливість підвищити рівень фахових компетенцій, що позитивно впливає на якість викладання навчальних дисциплін та розширює горизонти наукової діяльності українських педагогів.

Новину підготували Абрамова О.В., Пуляк О.В, Мироненко Н.В.