Доценти кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Пуляк Ольга ВасилівнаАбрамова Оксана Віталіївна, ст. викладач Мироненко Наталя Василівна, ст. лаборант Гавриленко Катерина Олександрівна та завідувач майстерні Хріненко Тетяна Вікторівна взяли участь у Другій практичній конференціії “Безпека в сучасних закладах освіти: психологічна підтримка та захист”. Захід пройшов за сприянням Міністерства освіти і науки України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Організатори – Український науково-дослідний інститут цивільного захисту та журнал “Надзвичайна ситуація +”.

001

Під час роботи конференції її учасники розглянули широкий спектр проблем щодо:

  • першої психологічної допомоги, техніки стабілізації психічних станів у стресовій ситуації;
  • психологічних ризиків викладача під час роботи з дітьми, їхніми батьками, адміністрацією навчального закладу та колегами;
  • особливостей навчання дітей і підлітків основам особистої безпеки;
  • аналізу загроз у школі для дітей і вчителів, превентивних заходів та зв’язку булінгу з інцидентами масових розстрілів у школах тощо.

002

Загалом конференція пройшла у дружній та конструктивній атмосфері. Учасники форуму жваво дискутували, обговорювали проблемні питання щодо створення емоційно безпечного середовища у закладах освіти.

003

А доцент кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Пуляк Ольга Василівна та завідувач швейної лабораторії Хріненко Тетяна Вікторівна ще й відвідали Десяту Міжнародну виставку «Сучасні заклади освіти - 2019», що відбулася у м. Києві. Де ознайомилися з сучасними засобами навчання, новітніми технологіями, обладнанням, проектами, програмами і рішенням, які впроваджені в процес навчання та управління закладами освіти України та Європи.

004005