У марокканському місті Фес в університеті Сіді Мохамеда Бен Абделлаха  проходить форум  «Роль освіти у розвитку гендеру та прав жінок в арабському світі та європейському регіоні», який проводиться у рамках програми ЕРАЗМУС+ за проектом «Гедерні студії: Крок до демократії та миру у сусідніх до ЕС країнах з різними традиціями».  Термін виконання проекту добігає кінця, і Форум є заключним його заходом, на якому команди виконавці університетів консорціуму звітують про досягнення та діляться набутим досвідом.

001

У форумі беруть участь представники 10 університетів від трьох країн ЕС (Литва, Греція та Угорщина), двох арабських країн (Туніс та Марокко) та України. ЦДПУ ім. В. Винниченка представляють ректор професор Олег Семенюк; завідувач кафедри, професор Ольга Авраменко (координатор проекту від України); доценти Катерина АкбашЮрій ГуртовийІрина Лупан, Лариса Семенюк.

002

На першому засіданні Васіліккі Деліанні-Коуімдзі (Університет Аристотеля, Салоніки, Греція) представила результати 30-річного дослідження гендерної ідентичності у Греції. Після неї виступили представники трьох українських університетів Лариса Заграй (Прикарпатський університет), Ірина Лупан (Центральноукраїнський педагогічний університет) та Тетяна Лісова (Ніжинський університет). Особливо бурхлива дискусія виникла після доповіді Тетяни Лісової з приводу особливостей ставлення до математичної освіти юнаків та дівчат у різних країнах та її значення для подальшої кар'єри. За результатами міжнародних моніторингів виявлено, що дівчата краще вивчають математичні дисципліни, але більш високого рівня підготовки досягають юнаки.

Форум триває.

003