До кафедри інформатики та інформаційних технологій звернулися вчителі інформатики з Олександрівського навчально-виховного комплекса  «Олександрівське НВО №2» із проханням надати методичні матеріали для освоєння базового курсу програмування на мові Python.

Ці питання виникли у вчителів у зв’язку з тим, що матеріали нових підручників з інформатики (профільний рівень) зорієнтовані на роботу з мовою програмування Python, яка підтримує об’єктно-орієнтований і процедурний методи програмування , а також підтримується усіма операційними системами.

001

Реконструкція базової дисципліни «інформатика» для вчительських спеціальностей 014.04 Середня освіта (Математика) та 014.08 Середня освіта (Фізика), пов’язана із переходом від мови Pascal  на мову Python,  була ініційована 2015 року доцентом кафедри Рєзіною Ольгою Василівною і з тих пір впроваджується в навчальний процес викладачами кафедри Рєзіною О.В., Присяжнюк О.В. та Дроговоз Н.А. Реконструйовані лекції та лабораторні роботи, планується в наступному році видання посібника.

Ми радо йдемо назустріч вчителям. Ділимося напрацьованим матеріалом, консультуємо, готові на базі факультету організувати та провести майстер класи для вчителів області.

Інформацію підготувала доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій Присяжнюк О.В.