Відділ «Історії обчислювальної техніки», який входить до складу фізматівського Музею Історії Техніки, постійно проводить просвітницькі екскурсії для школярів міста і області. До уваги відвідувачів пропонуються експонати, пов’язані з історією обчислювальної техніки в таких розділах: домеханічні та механічні  обчислювачі, калькулятори, аналогові обчислювальні машини, персональні комп'ютери, ноутбуки, проектори, сканери, принтери, ігрові пристрої. Окремою експозицією представлені компоненти персональних комп’ютерів: материнські плати, процесори, оперативна пам’ять, носії інформації, відео карти, звукові карти, мережеве обладнання та різноманітні контролери.

2

Екскурсії у музеї проводять викладачі кафедри інформатики  та інформаційних технологій Баранюк О.Ф.Котяк В.В. та Андронатій П.І. За 2 місяці поточного року (травень та червень) музей відвідали 240 осіб. За 2017-2018 навчальний рік – 470 особи, а з початку існування музею до цього часу – 1450 осіб. 

3

За травень-червень місяць екскурсії Музею Історії Техніки відвідали учні 10-х класів Педагогічного ліцею, учні 7-го класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18, учні 3-4 класів НВК СЗНЗ I-III ступенів № 26, учні 5-7 класів Гімназії № 9, учні молодших класів Володимирівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Знам’янського району, а також слухачі Малої Академії Наук України. Користується популярністю музей у слухачів Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського та випускників фізико-математичного факультету минулих років (1978 та 2013 року).

4

Екскурсії викликають масу позитивних емоцій у відвідувачів, адже вони мають можливість випробувати деякі експонати в дії. Це наприклад, друкарські машинки, звичайна й електрична, механічний калькулятор “Рекорд”, демонстраційний калькулятор “Програміст”, арифмометр “Фелікс М”.

5

Запрошуємо школярів міста і області, студентів, викладачів, випускників різних років до екскурсій нашим Музеєм. Приходьте, приїздіть. У нас цікаво!!!

6

Також ми продовжуємо роботу з покращення Музею Історії Техніки фізико-математичного факультету. Тож запрошуємо учнів, студентів та інших приватних осіб прийняти участь у розширенні експозиції та надати Музею експонати, які стосуються історії комп’ютерної техніки. Ми дуже уважно ставимося до наших спонсорів та різними способами розповсюджуємо позитивну інформацію про кожен факт добродійності.

7

Дзвоніть: + 38050 566 60 26, +380522 24 89 01

Пишіть: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Дивіться нас у Фейсбуці: https://www.facebook.com/phmkspu/

У мережі: http://phm.kspu.kr.ua/