28 березня 2018 року викладачі фізико-математичного факультету відвідали Академічний український музично-драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького, де зразковий колектив-студія хореографічного мистецтва «Аеліта» відзначав своє 15‑річчя.

2

У першому відділенні вони затамувавши подих переглянули мюзикл «Аліса. Повернути час», адже для них це було не просто прекрасне дійство, а й презентація їх педагогічної та творчої майстерності. Колекція танцювальних костюмів, яку виготовили та оздобили студенти спеціальності 014 Середня освіта (Предметна спеціалізація: 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології)) під час роботи гуртків «Проектування одягу» та «Художнє оформлення одягу» під керівництвом д. пед. н. О.В. ЄжовоїО.В. АбрамовоїТ.В. Куценко та зав. швейною майстернею Т.В. Хріненко, ожила на сцені в художніх образах, створених акторами та членами танцювального колективу під керівництвом режисера-постановника Олександри Ткаченко, незмінного керівника й духовного наставника «Аеліти».

3

Це було не просто дивовижне танцювальне шоу. Вокально-хореографічні композиції «Чайна вечірка», «Картковий джаз», «Вальс», «Шаховий турнір» та ін. змінювалися одна за одною, не залишаючи байдужим жодного глядача. Кожна композиція учасників ансамблю відрізнялася не тільки високою виконавською майстерністю, а й різнобарвною палітрою сценічних костюмів, сюжетною завершеністю всіх номерів, їх відео-музичним супроводом.

Зачаровано спостерігали глядачі за танцем на пілоні, виконаним Сергієм Дишловим, та хореографічною композицією «Дивний світ», показаною фіналістами шоу «Україна має талант» 5-го сезону Богданом Піліпенко й Радіоном Плетенко.

Друге відділення «LOVE UA» розпочалося з привітань і поздоровлень, адже за 15 років творчої діяльності «Аеліти» під керівництвом талановитого хореографа Олександри Ткаченко величезна кількість виступів і заслужені перемоги на Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях, конкурсах, фестивалях, концертах.

4

Подяку від управління молоді та спорту Міської ради м. Кропивницький отримала зав. швейною майстернею Тетяна Хріненко за професіоналізм і майстерність у створенні вишуканих казкових костюмів героїв мюзиклу «Аліса. Повернути час».

5

«Я не хочу тата-героя,

я хочу тата з собою.

Дай мені стілець,

я його з неба дістану»

Такими словами почали показ хореографічної композиції «Не твоя війна», присвя­ченої бійцям АТО та їх дітям, провідний актор драми театру ім.. М. Кропивницького Євген Скрипник та зразковий колектив-студія хореографічного мистецтва «Аеліта» відділу сім’ї та молоді управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького. Не стримуючи сліз, глядачі прислухалися до слів пісні, які проникали прямо в душу, залишаючи в серці кожного сумні нотки.

З гордістю за наших талановитих земляків переглядали вокально-хореографічні композиції «Купайло», «Танці моєї бабусі», «На селі», адже серед учасників танцювального колективу легко було впізнати на сцені викладачів, студентів та випускників ЦДПУ ім. В. Винниченка, у т.ч. й фізико-математичного факультету. Як бачимо навчання на математичних спеціальностях не позбавляє можливості розкриватися нашим студентам багатогранно. Коли на завершення прозвучала композиція «Батьківщина» – зал аплодував стоячи.

Тож ми приєднуємося до всіх привітань, дякуємо за чарівне свято танцю, музики, бажаємо подальших творчих здобутків Олександрі Ткаченко та колективу-студії хореографічних мистецтв. З днем народження, «Аеліто»!

Інформацію підготувала доцент кафедри прикладної математики, статистики та економіки Л. Яременко