Впродовж двох днів проводився ІІ-й (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу серед учителі  фізики «Учитель року-2018». Місяць тому 15 учителів області – переможці районних конкурсів боролися за входження у п’ятірку переможців. Впродовж 6 та 7 лютого на базі Кропивницької гімназії імені Тараса Шевченка зібралися кращі із кращих, щоб визначитися у першому місці. Для плідної роботи в.о. директора школи Наталія Котляренко забезпечила всі умови.

2

До заходу були залучені представники професорсько-викладацького складу Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка: завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, доктор педагогічних наук, професор Микола Ілліч Садовий у якості голови журі та член журі, кандидат педагогічних наук, доцент Олександр Олександрович Чінчой.

3

По завершенню конкурсу голова журі Микола Садовий сказав: «В цілому вражає висока ерудованість, витончена педагогічна та методична майстерність як під час розробки і захисту творчих проектів, так і у проведенні уроку. Всі конкурсанти виявили фахову компетентність і довели, що серед них не було випадкових, адже їх оцінили самою високою оцінкою учні класів, у яких проводилися уроки».

Фінальне змагання  складалося з двох етапів. На першому претенденти на звання «Вчитель року – 2018» повинні були реалізувати навчальний проект, а на другому – презентувати урок.

4

Всі учасники конкурсу презентували цікаві навчальні проекти винесені на конкурсне випробування з наступних тем: 1. Електричний струм в газах (8 клас); 2. Явище електролізу (8 клас); 3. Вічний двигун (9 клас); 4. Реактивний рух (9 клас); 5. Альтернативні джерела енергії (9 клас).

Визначальною для членів журі стала майстерність педагогів у проведенні уроків на запропоновані їм тематики: 1. Джерела електричного струму (8 клас); 2. Атомна енергетика України. Екологічні проблеми атомної енергетики (9 клас); 3. Радіоактивність. Радіоактивні випромінювання (9 клас).

5

Всі учасники фінального етапу обласного туру конкурсу «Вчитель року – 2018» у номінації «фізика» показали високий рівень фахової компетентності. У актовій залі гімназії відбулося нагородження переможців.

Перше місце посів учитель фізики Олександр Оранський . Він виборов право брати участь у заключному етапі Всеукраїнського конкурсу, нагороджений дипломом І-о ст. та грошовою премією у розмiрi трьох мiнiмальних заробiтних плат.

6

Друге місце зайняла Олена Паршета – учитель , нагороджена дипломом ІІ-о ст. та грошовою премією у розмiрi двох мiнiмальних заробiтних плат;

Третє місце у досить напружених змаганнях виборола Наталія Волошина, нагороджена дипломом ІІІ-о ст. та премією у розмiрi однiєї мiнiмальної заробiтної плати.

7

Четверту сходинку з невеликим відставанням обійняла учитель Ольга Олійник, нагороджена дипломом і цінним подарунком.

П’яте місце дісталося учителю Віктору Малько, нагороджений грамотою та цінним подарунком.

8

Колектив фізико-математичного факультету щиро вітає переможця та бажає йому подальших успіхів!

Інформацію підготували професор М.І. Садовий та доцент О.М. Трифонова

910111213