17–18 січня 2018 року в аудиторії 502 фізико-математичного факультету проходив обласний семінар для вчителів фізики «Олімпіадні задачі з фізики як засіб ефективної роботи з обдарованими дітьми», організований лабораторією природничо-математичних дисциплін КОІППО імені Василя Сухомлинського (методист – кандидат педагогічних наук А.А. Дробін).

2 3

Активну участь в організації та проведенні семінару взяли викладачі кафедри фізики та методики її викладання ЦДПУ ім. В. Винниченка. Вони запропонували вчителям своє бачення шляхів покращення процесу підготовки учнів до розв’язання завдань ІІІ та ІV етапів олімпіади з фізики.

З методичними особливостями розв’язування експериментальних задач ознайомив учасників семінару кандидат педагогічних наук, доцент О.О. Чінчой. Досвідом роботи з учнями при розв’язуванні завдань розділу «Молекулярна фізика та термодинаміка» поділився з колегами кандидат фізико-математичних наук, доцент О.В. Волчанський.

4 5

Під час перерви у роботі семінару завідувач кафедри фізики та методики її викладання доктор педагогічних наук, професор С.П. Величко ознайомив учителів із особливостями організації навчально-виховного процесу у вищій школі та переліком спеціальностей, які пропонує фізико-математичний факультет ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Особливу зацікавленість у учасників семінару викликало нове для галузі поєднання спеціальностей «Фізика і англійська мова», яка дозволить випускникам вільно почувати себе в загальносвітовому освітньому і науковому просторі, зокрема брати участь в магістерських програмах Делаверського та Північнотехаського університетів (США), з якими наш університет має відповідні домовленості. 

6