25 квітня 2017 року на фізико-математичному факультеті відбувся двадцятий ювілейний конкурс молодих модельєрів-дизайнерів одягу «Палітра моди», присвячений 20-річчю зміни статусу Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Це щорічний звітний конкурс студентів та викладачів кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, на якому студенти демонструють свої здобутки, яких вони досягли протягом навчального року.

Історія «Палітри моди» бере свій початок в минулому тисячолітті, коли Ольга Володимирівна Єжова започаткувала проведення такого конкурсу.

2

Рівно 20 років тому, в 1997 році, спеціальність «Трудове навчання і прикладна творчість» в результаті реорганізації інженерно-педагогічного факультету переведена на фізмат. Щоб викладачі і студенти фізико-математичного факультету краще познайомилися з новими колегами, у квітні 1997 року був проведений перший показ студентських моделей одягу – «Палітра моди». Цей захід мав великий успіх і відтоді став традиційною складовою тижня факультету, щороку вдосконалюючись. І за двадцять років конкурс із простого показу студентських робіт переріс у справжнє Fashion - шоу, участь у якому приймають не лише студенти, а й учні шкіл.

Неодноразово показ моделей висвітлювався обласним телебаченням. Гостями та учасниками свята  були танцювальні колективи, що виступали у костюмах, створених співробітниками і студентами кафедри загальнотехнічних дисциплін та методики трудового навчання. Нині факультетський захід «Палітри моди» став складовою культурного життя міста. Його відвідують гості з навчальних закладів, швейних підприємств та модельних агенцій у якості учасників,глядачів та членів журі.

3

Цього року конкурс мав інший формат. Не було журі, бо кожна учасниця вже є переможцем конкурсу. Але  великим задоволенням ми приймали почесних гостей – наших давніх і щирих друзів, які завжди підтримують нас, і які усі минулі роки складали журі. Це засновниця конкурсу "Палітра моди", доктор педагогічних наук, доцент кафедри технологічної освіти Ольга Єжова; директор модельної агенції " Mix models ", організатор Міжнародного конкурсу дизайнерів Fashion Show "Мода без кордонів" Олена Рудковська; власники дизайн-студії флористики "Квіткове подвір’я" Ольга Гонтар та Олег Гуртовий; начальник відділу зв’язків з громадськістю швейного виробництва "Мрія Є"  Ольга Настасієнко.

4

Також зі своїми учнями завітали випускники нашого факультету, а нині – вчителі – практики, провідні фахівці трудового навчання: вчитель-методист школи №20 Олена Горобець, вчитель трудового навчання школи № 35 Наталія Яковлєва, вчитель трудового навчання школи №7 Людмила Чернова. Учні шкіл представили дуже цікаві й видовищні колекції.

Протягом конкурсу  молоді модельєри продемонстрували більше 15 власноруч  створених колекцій від вінтажних та традиційних українських до сучасних колекцій, які створені відповідно до модних тенденцій. Вишивані сукні, пальто, блузи, брюки, вечірні сукні та сукні у стилі «Чикаго» - різноманіття моделей та образів приємно вразили усіх відвідувачів конкурсу. Допомагали демонструвати колекції професійні моделі модельної агенції « Mix models».

5

Наприкінці свята організатор Міжнародного конкурсу дизайнерів Fashion Show "Мода без кордонів" Олена Рудковська визначила колекцію студентки 31 групи Тетяни Босої та запросила її до участі у Міжнародному конкурсі дизайнерів Fashion Show "Мода без кордонів", який відбудеться 28 квітня.

На завершення свята учасників та гостей конкурсу привітали проректор з наукової роботи професор Михида С.П.декан факультету професор Ріжняк Р.Я. та завідувач кафедри ТМТПОПБЖ професор Садовий М.І., які побажали учасникам натхнення, процвітання та нових творчих здобутків.

6

Усі учасники отримали пам’ятні дипломи, подарунки та солодощі.

Бажаємо нових звершень та досягнень на ниві Fashion – індустрії!

Повідомлення підготувала доцент Л.О. Чистякова.