7 квітня 2023 року відбувся показ моделей одягу в рамках соціального проєкту «Fashion Вік», організаторами якого виступили Фундація осіб старшого віку «Вік щастя» та модельна агенція «Mix models». Метою проєкту було змінити стереотипи стосовно жінок старшого віку у світі моди, продемонструвати, що моделлю може бути не лише струнка і юна красуня. Найстаршій жінці, що взяла участь у показі моделей було 82 роки. У програмі «Fashion Вік» презентували колекції українських дизайнерів та брендів.

На запрошення організаторів проєкту кафедра технологічної та професійної освіти теж долучилася до модного показу. На конкурсі було предсталено п'ять творчих колекцій одягу від студенток різних груп спеціальностей Середня освіта (Трудове навчання та технології) та Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) під керівництвом викладачок Оксани Абрамової, Тетяни Куценко, Людмили Чистякової та Тетяни Хріненко. До організаційних процесів та презентації активно долучилися студентки Анастасія Рябченко та Марина Рябоконь.

На показі було представлено колекції суконь в сучасному українському стилі, оздоблених вишивкою різного виду та з різних матеріалів: колекція «Барвистий світанок», створена за ідеями Наталії Кабак, уособлює красу та неповторність культури України, кожна сукня має свої унікальні деталі та елементи машинної вишивки, підкреслює винятковість краси та стилю; колекція «Волошка», втілена Оленою Кердяк, це вишуканий та неповторний одяг, що має чарівний та жіночний дизайн у білих та синіх відтінках, чарівна синя квітка волошки вказує на постійний зв'язок з небом, а колекція одягу символізує квітучу Україну та мирне небо!

Колекція «Реінкарнація» виконана за авторськими технологіями Ірини Кудревич у етно-стилі з елементами спортивного стилю. Слоган колекції – «Відповідальна мода – тенденції майбутнього». В ній поєднані творча утилізація вживаного одягу, залишків тканин, пряжі та інших матеріалів. Колекція одягу наочно демонструє можливості збереження навколишнього середовища через екологічну переробку текстильних матеріалів. При виготовленні колекції одягу було використано технологію печворк, комбінування різних тканин, плетення та новітню техніку «Крейзі Вул».

Творчим джерелом натхнення студенток часто стають ретро-образи, перевтілення у моду минулих років. Саме такою і стала колекція «Femme-fatale», що втілює усі риси епохи джазу та таємничості жінки.

Джерелом інспірацій колекції «Аурелія» Тетяни Босої, стали форми та кольори медуз, їх прозорість, плавність рухів та легкість. Вечірні сукні виготовлені з прозорих та напівпрозорих тканин рожевого, персикового та блакитного кольорів, захоплюють своєю ніжністю, створюють ефект плавності та м'якості, імітують красу підводного світу.

1 12 235467891011121314151617181920212223

Дякуємо організаторам за запрошення та співпрацю!

Інформацію надано кафедрою технологічної та професійної освіти

Фотоматеріали надано медіалабораторією ЦДУ ім. В. Винниченка «Шепіт»