12 травня 2021 року представники Національного ERASMUS-офісу провели моніторинг впливу великого міжнародного проекту «Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями» (2015-2019) на вищу освіту в Україні.

21

У моніторингу брали участь три українські університети, які входили до консорціуму 10 університетів з Литви, Угорщини, Греції, Тунісу, Марокко та України - Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

В ході моніторингу виявлено істотний вплив результатів проекту на всіх рівнях – від індивідуального та кафедрального до всеукраїнського та міжнародного. На даний час у кожному з університетів, учасників проєкту, успішно функціонують освітні магістерські програми з гендерними дисциплінами. Зокрема, у ЦДПУ ім. В.Винниченка магістранти навчаються на освітній програмі «Освітні вимірювання. Гендерні студії: науковий аспект», де вони опановують особливості конструювання тестів, комп’ютерні технології тестування, методики побудови статистичних гендерних показників. На закупленій у ході проєкта техніці та програмному забезпеченні навчаються студенти фізико-математичного факультету. Викладачі проводять наукові дослідження щодо адаптації вітчизняних методик статистичних гендерних досліджень до методик, які застосовуються в ЕС.

Робота над проєктом надала нам цінного досвіду щодо сучасних методик навчання та наукової діяльності. Дякуючи програмі ERASMUS+ ми отримали друзів та однодумців в різних країнах світу. Сподіваємось на подальшу співпацю!

1 Снимок Зустріч з ректорамиЗустріч з представниками ректоратів (ректор НДУ ім. М.Гоголя –Олександр Самойленко, проректор з наукової роботи ЦДПУ ім. В.Винниченка – Сергій Михида, проректор з наукової роботи ПНУ ім. В.Стефаника – Валентина Якубів)

2 Снимок доповідь Наталії МажеікієнєДоповідь головного координатора, доктора Наталії Мажєікієнє (Університет Вітовта Великого, Каунас, Литва)

3 Снимок допівідь Авраменко про результати укркомандиДоповідь координатора від України, завідувача кафедри ПМСЕ, професора Ольги Авраменко (ЦДПУ ім. В.Винниченка)

4 Снимок дискусія з учасникамиБесіда з основними виконавцями проєкту від України

5 Снимок студентиСтуденти представляють свої історії та враження від результатів проєкту

6 Снимок стейкхолдери Стейкхолдери діляться враженнями та побажаннями

7 Снимок Викладачі та співробітникиЗустріч з викладачами та співробітниками, які не були безпосередніми виконавцями, але отримали користь від проєкту

8 Снимок Нарада менеджерівОстання нарада та звіт менеджерів

9 Снимок Оголошення результатівОголошення результатів: перевірка пройшла успішно, матеріали направляються до Брюсселя

Повідомлення підготовлене координатором проекту ГеСт від України, завідувачем кафедри ПМСЕ, професором Ольгою Авраменко.