У п'ятницю 20.11.20 (8.00-9.20) було проведено онлайн-лекцію на тему: «Технологічна та професійна освіта у вимірі сучасного уроку» із залученням фахівця з вузу-партнеру Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, завідувача кафедри технологічної освіти, доктора педагогічних наук, професора, автора шкільних підручників, навчальних програм з трудового навчання та технологій, співрозробника Державного стандарту початкової загальної освіти (2018) та базової середньої освіти (2020), Терещука Андрія Івановича.

1

У заході взяли участь понад 20 осіб: студенти спеціальності Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)Трудове навчання та технології, викладачі кафедри ТМТПОПБЖ О.В. АбрамоваТ.В. Куценко, Н. В. Манойленко, студенти спеціальності Технологічна освіта УДПУ імені П. Тичини.

2

У своїй лекції А.І. Терещук розкрив актуальні питання підготовки викладача професійної освіти та вчителя трудового навчання (технологій), зокрема  у вимірі сучасного уроку виробничого та трудового навчання.

У своєму виступі Андрій Іванович обґрунтовано розкрив вимоги до сучасного уроку, психолого-педагогічні труднощі, які долає учитель у підготовці до занять з технологій та у професійно-технічній освіті. Студенти та викладачі ознайомилися із презентацією, відео-матеріалами, які наочно демонстрували проблеми індивідуального підходу до учнів та їхньої соціалізації.

3

По завершенні онлайн-лекції учасники задавали питання доповідачеві, провели дискусію з актуальних питань методики професійного та технологічного навчання та домовилися про подальшу співпрацю, обмін досвідом між спорідненими кафедрами Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

4

Дякуємо усім учасникам онлайн-зустрічі, професору УДПУ імені П. Тичини Андрію Івановичу Терещуку за змістовну лекцію, цікаві обговорення!