Продюсерка Кропивницької філії Акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ), медіатренерка Міжнародного республіканського інституту (англ. International Republican Institute (IRI)) й Інституту соціокультурного менеджменту (NGO Institute of Socio-Cultural Management (ISCM)), випускниця фізико-математичного факультету ЦДПУ – Олена Кваша – 04.11.2020 провела онлайн-заняття зі студентами фізико-математичного факультету спеціальностей Середня освіта (Трудове навчання та технології) і Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) та розпочала його зі знайомства з студентами й вітання:

«Ми з радістю презентуємо стандарти Суспільного і ділимося порадами щодо роботи з медіа. Вважаю, що прагнення розуміти тенденції та правила, за якими живуть медіа – це актуально і дуже добре, що у факультету є такі ініціативи! І звісно, мені приємно вдвічі допомогти в реалізації задуму саме фізмату! Принагідно, вітаю колектив фізико-математичного факультету з 90-річчям!»

1

Під час онлайн лекції торкнулися основних засад роботи Суспільного мовника, продюсерка розкрила зміст стандартів журналістики від Суспільного, надала поради щодо взаємодії з медіа. На окремих кейсах розкрила важливість і доречність  форматів, що обираються організаторами для їх заходів. Під час вебінару слухачам також було розкрито питання, де і як шукати цільову аудиторію в інфопросторі, як будувати комунікацію з медіа та інші практичні теми. Студентки Ольга Криховецька (група ТН17Б), Світлана Козлова, Марина Левінкова (група ТН20М), Надія Скляренко (ПО17Б) активно долучилися до обговорення питань із Оленою Квашею про правила подачі інформації створених власних заходів, івентів: як презентувати інформаційні приводи заходів, оформляти прес-анонс, прес-реліз та інше.

2

3

Модераторами та організаторами цього заходу були викладачі кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Оксана Абрамова та Ольга Пуляк.

4

Дана тема, на думку організаторів, є важливою, актуальною та професійно спрямованою, адже сьогодні працівник закладу освіти повинен вміти презентувати результати як власної діяльності так і здобувачів освіти.

Треба підкреслити, що тематика вебінару є міжпредметною. Адже основні засади формування інформаційної культури педагога, інформаційно-комунікаційної компетентностівивчаються студентами спеціальності Професійна освіта в межах курсу «Методика професійного навчання», а організація та висвітлення у медіапросторі результатів позаурочної, виставкової, гурткової діяльності опановується на дисципліні «Організація виставкової діяльності» та інших. Студенти спеціальності Технологічна освіта вивчають дану тему під час опанування дисциплін «Сучасні PR технології».

Учасники домовилися про подальшу співпрацю та практичні заняття.

Організатори висловлюють щиру вдячність Олені Юріївні Кваші за проведену роботу.