3 грудня 2019 року студенти фізико-математичного факультету, зокрема груп ТН19Б, ТН19БС, ТН16Б, ТН19М, ПО19Б  (спеціальності Трудове навчання та технології та Професійна освіта) разом з кураторами Рябцем С.І. і Богомаз-Назаровою С.М. та під ідейним натхненням заступника декана Ткачука А.І. відвідали незвичайну виставку, яка проходила в Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка.

001 002

На цій виставці, яка мала назву «Пляшковий дивосвіт», були представлені роботи майстрині Маслової Галини Володимирівни (Громадське об’єднання «Єлисаветградський узвіз»), виконані виключно на склі. При цьому, за основу для виконання самобутніх виробів підбирались пляшки оригінальних форм та розмірів, на яких і реалізовувались творчі задуми Галини Маслової. Незважаючи на те, що майстриня за основним фахом інженер-електрик, Галина Володимирівна ніколи не залишала свою улюблену справу – малювання, яке передалось їй у спадок від батька. Протягом останніх 5-ти років вона активно приймає участь у всіх виставках декоративно-ужиткового мистецтва, ярмарках, вуличних художніх акціях м. Кропивницького.

003 004

На цьому тижні в бібліотеці для юнацтва показується творчий доробок майстрині, виконаний у техніках декупажу, художнього розпису, аплікації. Таких виробів представлено, за словами художниці, половина від більше як 150 зразків. Студентів цікавили питання технологій нанесення фарб та оздоблюваних матеріалів на скло, витоки джерел натхнення майстрині Галини Маслової, вартості виробів, їхню відомість за межами міста та України й багато інших. Учасники заходу мали змогу в буквальному сенсі доторкнутись до самих робіт, які вражали своїм перевтіленням від простої скляної пляшки до витвору мистецтва.

005 006 007

008 009

А на згадку – спільне фото, позитивні емоції та навіть цукерки для гарного настрою. Інформацію підготував доцент Сергій Рябець, світлини – Сніжана Богомаз-Назарова.

010