3 червня 2019 року відбулася екскурсія учнів 5-7 класів Навчально-виховного об’єднання І-ІІІ ступенів «Науковий ліцей Міської ради міста Кропивницького Кіровоградської області» до факультетського Музею історії техніки. Зокрема ліцеїсти відвідали відділи музею, розташовані у лабораторіях кафедри фізики та методики її викладання.

001

Науковий керівник відділу Астрономії, оптики та квантової фізики Музею історії техніки доцент О.В. Волчанський провів короткий огляд експозиції відділу, ознайомив учнів з принципом дії та основними функціями оптичної апаратури.

002

Велику цікавість у ліцеїстів викликали прилади, призначені для астрономічних спостережень. Гості скористалися можливістю потримати в руках оптичні й астрономічні ознайомитися з особливостями вивчення динаміки руху небесних тіл, провести відповідні модельні спостереження.

003

О.В. Волчанський ознайомив учнів з фізичними основами вивчення будови і властивостей зір за допомогою спектрального аналізу.

004

Усі охочі мали змогу провести під керівництвом завідувача лабораторії О.О. Сазонової власні спектральні дослідження на обладнанні лабораторії оптики.

005006

Про історію створення елементної бази мікроелектроніки розповів гостям завідувач лабораторіями квантової фізики та спецфізпрактикуму П.В. Сірик.

007008

Гості отримали позитивне враження від знайомства із лабораторіями, експозицією Музею історії техніки, а також від можливості взяти участь у наукових дослідженнях і експериментах.

Повідомлення підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанський