Тетяна Боса та Ірина Кудревич, магістрантки спеціальності Трудове навчання та технології фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, взяли участь у ХІХ Міжнародному конкурсі молодих дизайнерів «Печерські каштани», що проходив у м. Київ із 27 травня по 1 червня 2019 року в приміщенні Київського національного університету технологій та дизайну. Фешн-івент традиційно об’єднує світом моди на цілий тиждень кілька сотень молодих дизайнерів України та зарубіжжя.

2

Ірина Кудревич на конкурсі представила колекцію одягу «Реінкарнація» виготовлену в спортивному стилі із етнічним направленням, у якій втілила своє бачення екологічної переробки текстильних матеріалів. Тетяна Боса продемонструвала колекцію вечірніх суконь «Аурелія», в якій застосувала прийоми трансформації джерел інспірацій океанічного світу, зокрема, медуз, у форми костюму. Представлені колекції одягу студентки виготовили під час занять із навчальної дисципліни «Практикум з конструювання та моделювання одягу» під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Абрамової Оксани Віталіївни.

11213

У рамках конкурсу наші студентки відвідали Celebrity party 20th Century Fashion, що проходив 28 травня в театрально-концертному комплексі Freedom Hall & Sergey Chudowski. Магістрантки мали можливість ознайомитися із унікальними колекціями одягу, які включали в себе модні образи усіх десятиліть ХХ століття, що були продемонстровані на заході.

3467

Участь у таких престижних конкурсах, як «Печерські каштани», дає можливість нашим студентам проявляти свої творчі здібності, отримувати можливості для професійного росту та формувати необхідні фахові компетенції для подальшої діяльності.

Викладачі та студенти щиро вдячні деканату фізико-математичного факультету та керівництву Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка за надану можливість участі у престижному міжнародному конкурсі.

89101114

Статтю підготувала Оксана Абрамова, доцент кафедри ТМТПОПБЖ