17-18 травня 2019 в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка на базі кафедри фізики та методики її викладання відбулася традиційна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища». Конференція проводилася як двадцять п’ята науково-практична і п’ятнадцята Міжнародна.

001

Ініціатором і беззмінним організатором конференції, починаючи із далекого 1994 року, є доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри фізики та методики її викладання Степан Петрович Величко. Цьогоріч конференція була присвячена 20-річчю Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

002

Пленарне засідання розпочалось у 510 аудиторії, де учасників конференції привітав декан фізико-математичного факультету доктор історичних наук, професор Ріжняк Р.Я.

003

У першій частині  пленарного час засідання були проголошені доповіді, присвячені аналізу багаторічної спільної діяльності річчю Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України й кафедри фізики та методики її викладання:

  • Співпраця Інституту ІТЗН НАПН України і кафедри фізики та методики її викладання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка: поєднання академічної й вузівської освітянської діяльності (доповідач Соколюк О.М., кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, вчений секретар Інституту ІТЗН НАПН України);
  • Наступність і дієвість співпраці як запорука успіху (доповідач Величко С.П., доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри фізики та методики її викладання ЦДПУ ім.В. Винниченка).

004005

Під час перерви у засіданні учасниками конференції біля 7-поверхового корпусу було висаджено молоді деревця на честь 20-річчя Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

006 007

Конференція продовжила свою роботу на в режимі секційного засідання у затишних мультимедійних аудиторіях фізико-математичного факультету.

За наслідками засідань було визначено перспективи розвитку сучасного навчального середовища для забезпечення ефективності фізико-математичної освіти.

008

Підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В.Волчанський