23 травня 2019 року на кафедрі інформатики та інформаційних технологій відбувся методичний семінар, присвячений сучасним засобам дистанційної освіти.

001

На семінарі виступила викладач кафедри Матяш Вікторія Володимирівна. Вона презентувала суттєво оновлений  курс навчальної практики «Засоби дистанційної освіти», який в цьому році буде викладатись для магістрантів для усіх вчительських спеціальностей.

Слід відмітити, що курс вибудовано із урахуванням викликів сучасної шкільної освіти, зроблено акценти на корисних сервісах та інтернет-інструментах учителя. В першу чергу це технології вікі, а також відповідні сервіси Google:  Google Клас, Google Jamboard, Google Форма. Також приділено увагу розробленню інфографіки (сервіс Canva) та ментальних карт (сервіс MindMeister).

002

Щоб гідно прийняти виклики сучасної школи, майбутньому вчителю необхідно не просто оволодіти базовими комп'ютерними навичками, а й навчитися відбирати й аналізувати інформацію, синтезувати нові знання, вибудовувати систему ефективної комунікації і співпрацювати з учнями. У матеріалах, представлених Вікторією Володимирівною магістрантам надано достатньо інформації, щоб оволодіти корисним інструментарієм для дистанційної освіти.

Підготувала доцент Присяжнюк О.В.