З 17 по 20 квітня 2019 року на базі Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади 2018/2019 н.р. зі спеціальності «Математика» серед педагогічних університетів.

Для участі у ІІ етапі олімпіади вищі навчальні заклади повинні були делегувати не більше трьох студентів, які перемогли у І етапі олімпіади.

Відстоювати честь фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка цьогоріч випала нагода студентам-математикам Левицькому Ярославу (І курс, 1 місце у І етапі олімпіади) та Іванову Євгену (ІІ курс, 2 місце у І етапі олімпіади).

001002

Олімпіада проводилася у 2 тури. У 1-у турі потрібно було розв’язати 5 завдань з вищої математики, у 2-у – 5 завдань з елементарної математики.

Умови завдань першого туру

Вказівки до виконання завдань 1-го туру

Умови завдань 2-го туру

Вказівки до виконання завдань 2-го туру

Також учасники олімпіади мали можливість відвідати відкриту лекцію, яку для них провів доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри вищої математики і статистики, професор В.М. Пивоварчик; експозицію «Рідкісної та цінної книги» в бібліотеці Університету Ушинського; Театр музичної комедії та оглядову екскурсію.

003

Конкуренція була несамовитою, адже зібрались кращі студенти з усієї України. Проте наші хлопці були «в темі». Незважаючи на складність олімпіадних завдань, вони з ними впорались і з 31 учасника олімпіади Левицький Ярослав посів 7-е, а Іванов Євген – 8-е місце.

Пишаємося та вітаємо наших студентів із вдалим початком, бажаємо подальших успіхів та «підвищення планки» результатів наступного разу!!!