17 квітня 2019 року на фізико-математичному факультеті традиційно відбувся конкурс молодих дизайнерів «Палітра моди». Такий показ моделей одягу відбувається щорічно, за участі студентів спеціальностей «Середня освіта. Трудове навчання та технології», а також «Професійна освіта: технологія виробів легкої промисловості».

Цього року організаторами заходу стали викладачі та студенти кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності нашого університету.

001

Модні тенденції та сучасні тренди, індивідуальний дизайн та стиль – усе це представили молоді дизайнери на конкурсі “Палітра моди-2019».

На захід було запрошено почесних гостей:

Єжову Ольгу Володимирівну - доктора педагогічних наук, кандидата технічних наук, професора кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, засновника конкурсу «Палітра моди»;

Рудковську Олену Ігорівну – керівника модельного агенства «MIXmodels»;

Чистякову Людмилу Олександрівну – заступника декана з навчально-виховної роботи.

002

Відкривали конкурс студентки ТН17Б. Вони представили колекцію суконь “Літній бум”. Колекція поєднувала натуральні матеріали та чітку гамму кольору, що створювало відчуття витонченості і стилю.

Другокурсники групи ПО17Б виступили з динамічною колекцією “Червоне та чорне”. Вони довели, що червоний та чорний кольори – це не тільки кольори ділового стилю. Вміле поєднання моделей одягу з тематичними прикрасами створить вишуканий і ефектний образ кожній дівчині.

003

Студенти ТН16Б презентували “Власний стиль” – колекцію спідниць з різних матеріалів. І дійсно, до створення власного стилю слід підходити відповідально: кожна деталь має значення, особливо спідниця.

Також третьокурсники презентували колекцію власноруч пошитих суконь під назвою “Калейдоскоп”. Адже у сучасному світі яскравим бути модно, і навіть необхідно!

004

А от колекція четвертого курсу ТН15Б «Діловий стиль» об’єднала в собі образи досить динамічні, виразні, такі, що ламають стереотипи про те, що офіційний одяг – це обов'язково поєднання чорного та білого.

Також студенти ТН15Б презентували «Birdssetfree» – колекцію суконь, виконану в яскравих кольорах. Така колекція створює відчуття легкості та свята.

Слід відмітити, що особливо запам’яталась колекція дизайнерів Ірини Кудревич та Наталії Крамаренко з групи ТН18М під назвою «Реінкарнація». Більшість із нас не зважає на старі непотрібні речі і просто їх викидає. Тоді як дівчата змогли вдихнути в них життя і створити унікальний образ для міста. У підготовці їм допомагали одногрупниці.

005

Студентка 4 курсу групи ТН18М Андрієнко Аксенія теж надала нове життя старим речам, створивши неймовірну колекцію “Upcyclinglook».

На завершення показу дизайнерка Тетяна Боса представила власну колекцію легких невагомих суконь «Аурелія». Колекція виконана в актуальному фешнтренді «біоніка». Творчим джерелом для створення образів стали морські мешканці – медузи.

Окрім того, на захід завітали вихованці комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання № 20 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»» (м. Кропивницький) та загальноосвітного навчального закладу І–ІІІ ступенів № 10 (м. Олександрія). Учні мали унікальну можливість ознайомитись із творчими здобутками та досягненнями майбутніх вчителів трудового навчання та технологій, а також дізнатись про перспективи даної галузі.

Конкурсантів привітав декан фізико-математичного факультету професор Ріжняк Ренат Ярославович.

Учасників конкурсу відзначили грамотами та приємними подарунками.

Всі конкурсанти гідно представили свою спеціальність і факультет. Бажаємо молодим дизайнерам подальших успіхів і здобутків на професійній ниві!