Шкільна практика   тривала   з   03   вересня   до  26  жовтня. Її  проходили студенти-магістранти 2-го курсу, що навчаються за  освітніми  програмами: Середня  освіта  (Фізика,  Інформатика  та  Економіка) і Середня освіта (Математика, Інформатика та Економіка).

Студенти показали готовність до активного використання інформаційно-комунікаційних    технологій   у   навчальному   процесі, таких як хмарні технології, інтерактивні навчальні он-лайн сервіси, різноманітні прикладні програми. Так,   студентка  Спиридонова  Марія   використовувала на уроках інформатики і математики LearningApps.org – онлайновий сервіс,   який  дає змогу  створювати  інтерактивні  вправи. Ці вправи можна використовувати при роботі з інтерактивною дошкою або як індивідуальні вправи для учнів. Цікаво, що URL-адресу сторінки, на якій розташовані завдання, учні отримували через QR-код, відсканувавши його за допомогою своїх смартфонів.

Наші студенти не борються зі смартфонами на уроках, а продуктивно використовують їх у навчанні J. Використання смартфонів на уроках дає змогу реалізовувати принципи мобільного навчання. На думку фахівців мобільне навчання є новою освітньою парадигмою, на основі якої створюється нове навчальне середовище, де учні можуть отримати доступ до необхідних матеріалів у будь-який час та в будь-якому місці, що робить процес здобування знань більш привабливим, демократичним, комфортним і стимулює учня до самоосвіти та навчання протягом усього життя. Результати практики показують, що наші студенти готові до впровадження інновацій у сучасній школі! 

На фото: студентка Спиридонова  Марія надає учням QR-код для доступу до інтерактивних вправ на онлайновому сервісі, студент Грищенко Владислав пояснює учням можливості використання прикладної програми.

001002

Підготувала: доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій Рєзіна О.В.