9 жовтня 2018 року в приміщенні Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.Чижевського найкращі учні міських шкіл Кропивницького виявляли таланти в ході міського етапу турніру юних фізиків (ТЮФ). ТЮФ являє собою командне змагання школярів, які мають здібності вирішувати складні наукові задачі, подавати рішення в переконливій формі.

Взяла участь у турнірі і команда фізико-астрономічного гуртка нашого Наукового ліцею (науковий керівник доцент Волчанський О.В.), яка була представлена учнями 10 та 11 фізико-математичних класів у складі: Моргунов Андрій (капітан), Бутакова Ліза, Науменко Анжеліка, Фоменко Олександр, Сергієнко Іван, Баклан Дмитро.

Попередньо було проведено власне дослідження за проектом «Плоска самозбірка», яке присвячене вивченню утворення стоячих акустичних хвиль в пластинах та їх візуалізації за допомогою дрібнокристалічної речовини. (фігури Хладні). Була зібрана відповідна установка та проаналізовано розподіл акустичних полів на різних частотах збудження.

234

Активну допомогу у проведенні досліджень надавали викладачі ліцею: доцент кафедри фізики та методики її викладання Чінчой О.О., завідувачі лабораторіями кафедри фізики та методики її викладання Соменко Д.В. та Донець Н.В.

Журі оцінювало якість досліджень, а також  вміння вести наукову дискусію, виступаючи у ролі доповідача за власним проектом, у ролі опонента та рецензента чужих проектів.

567

За сумарними результатами команда нашого Педагогічного ліцею посіла друге місце.

8

Вітаємо команду Педагогічного ліцею і бажаємо подальших успіхів!