Викладачі фізико-математичного факультету постійно підвищують свою кваліфікацію, орієнтуючись на кращі вітчизняні та світові тенденції розвитку науки та освіти.

В період з 8 по 16 вересня 2018 року на чорноморському узбережжі Болгарії відбувся міжнародний форум «Інновації в науці: виклики сучасності». Організаторами форуму стали низка закладів вищої освіти Болгарії, України, Польщі, Словаччини, Хорватії та Грузії. Учасники форуму приїхали до міста Варна з Болгарії, України, Словаччини та Грузії. Центральноукраїнський університет імені Володимира Винниченка на форумі представляли викладачі кафедри теорії і методики технологічної освіти, охорони праці та безпеки життєдіяльності – доктор педагогічних наук, доцент Єжова О.В. та кандидат технічних наук, старший викладач Гринь Д.В. Гостинно приймали форум Варненський вільний університет «Черноризця Храбра» та Шуменський університет «Єпископ Константин Преславский».

001002

Програма форуму була надзвичайно насиченою. Учасники слухали лекцію професора Петра Христова «Забезпечення якості освіти у Варненському вільному університеті імені Чорноризця Храбра», зустрічались з представниками муніципалітету міста Варна, спілкувались на тематичних зустрічах у «Кафе знань», брали участь у тренінгах в рамках літньої школи з менеджменту проектів, відвідували історико-культурні пам’ятки Болгарії.

003

Центральною подією форуму стала науково-практична конференція, на якій наші викладачі поділились досвідом підготовки майбутніх фахівців технологічної освіти.

004

Незабутнє враження залишила територія Варненського вільного університету «Черноризця Храбра», розташована на мальовничому узбережжі Чорного моря. По-доброму позаздрили студентам, які навчаються в оточенні такої краси.

005006

Приємно було побачити студентське ательє модного дизайну.

007

За підсумками наукового відрядження наші викладачі отримали сертифікати про успішне проходження міжнародного стажування й літньої школи, а також опублікували статтю у зарубіжному рецензованому науковому журналі «Fundamental and applied researches in practice of leading scientific schools» та дві глави у колективній монографії «Innovations in science: the challenges of our time», виданій у Канаді. Але головний здобуток форуму – це незабутні враження від перебування на гостинній землі Болгарії, нові знайомства з колегами та знання, які допоможуть навчати студентів фізмату з урахуванням кращих європейських здобутків в галузі освіти та технологій.

Матеріал підготувала: доктор педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики технологічної освіти, охорони праці та безпеки життєдіяльності Єжова О.В.

008009010011012013