10 лютого 2018 року на базі НВО#18 м. Кропивницького відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання. Участь у заході взяли 60 учнів 9 та 11 класів з усієї Кіровоградської області. Всі вони є переможцями районних олімпіад і досягли нового рівня власних досягнень.

2

Привітав учасників завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності професор М.І. Садовий, який розповів про особливості навчання на фізико-математичному факультеті, нові спеціальності та цьогорічні умови вступу до університету. Привітала учнів і керівників команд голова журі – доцент Л.О. Чистякова, яка побажала нових здобутків та перемог, наснаги та творчих злетів.

3

Після офіційного відкриття розпочався теоретичний тур, на якому учні виконували теоретичні завдання й тести. А вчителі тим часом відвідали майстер-клас з технік оброблення текстильних матеріалів, який провела Л.О. Чистякова. Вчителів ознайомили з новаціями у цій технології, новими інструментами та матеріалами, провели презентацію та практично показали прийоми виготовлення виробів у техніці клаптикового шиття.

4

А далі тривав практичний тур, на якому учні виготовляли підставку під гаряче та шили наволочку на подушку. Роботи виконувались з однакових матеріалів, а вироби вийшли всі неповторні й красиві. Крім того, кожен учень захищав свій власний творчий проект, який виконав вдома. За результатами усіх етапів олімпіади буде визначено переможців, які представлять нашу область на lV етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання.

567891011