10 березня 2017 року студенти-магістри спеціальності Трудове навчання та технології Зайченко Оксана та Фетько Лілія провели практичне заняття зі студентами 11 групи фізмату у межах асистентської практики. Заняття проводилося з курсу «Основи дизайну» (викладач – доцент Чистякова Л.О.), де була розкрита тема з імідж-дизайну, однією із складових якої є опанування основами етикету та правилами проведення перерви coffeebreak.

2

Етикет – це основа хорошого тону в будь-якій ситуації. Незважаючи на те, що в наш час він трохи втратив своє значення, його знання забезпечує успіх серед культурних людей і істотно підвищує ставлення до себе. Етикет охоплює не тільки поведінку на тому чи іншому заході, правильну поведінку за столом, вживання їжі, але і сервіровку столу. Останнє вважається тим знанням, яке необхідно практично в будь-якій ситуації. По суті, сервіровка – це підготовка столу до сніданку, обіду або вечері.

3

Студентки-магістри вчили практично відрізняти основні кавові напої, знайомили з тонкощами їх приготування, особливостями подачі цього напою у чашках. Зайченко Оксана розповіла про сорти кави, способи обжарювання, помолу та безпосереднього приготування різних видів кави. Практично зварила каву у кавоварці та показала способи приготування кави «Еспрессо», «Американо», «Латте», «Кави по-віденські», кавових коктейлів тощо.

4

На другому етапі заняття Фетько Лілія познайомила студентів  з елементами сервірування столу до перерви coffeebreak, визначила значення столового скла та приборів, використання тематичних сервіровок, специфіку використання столових приборів, скла, моделювання серветок та установила взаємозв’язок столового приладдя шляхом спільних обговорень. Студенти активно долучилися до обговорень цієї теми, наводили приклади із власного досвіду. В цілому, усе заняття пройшло на високому емоційному підйомі.

На занятті також була присутня керівник асистентської практики доцент Гур‘янова О.В.

56789