Учасники проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне Наталя Пасічник 23березня 2023 року провелипрактичне заняття з курсантами Донецького державного університету внутрішніх справ на тему «Гендер: історія становлення та протидія стереотипам».

001

Наталя Пасічник проінформувала присутніх про реалізацію проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне,основна мета виконання якого – популяризація європейської гендерної проблематики серед різних верств населення та привернення уваги громадськості до просування гендерної рівності та універсального включення гендерних вимірів. Пані Наталя коротко зупинилася на характеристиці 3-х хвиль фемінізму в історії та звернула увагу курсантів на основні прояви дискримінації: сексизм, ейджизм, лукізм та інші.

002

Серед фактів, які зацікавили присутніх, була характеристика трьох хвиль фемінізму з аналізом підґрунтя кожної з хвиль, інформація про основні етапи розвитку гендерних досліджень, а також про сучасний фемінізм в Україні.

003

Ренат Ріжняк охарактеризував зміст досліджень, що проводяться Міждисциплінарним науковим центром прикладних досліджень в контексті адаптації основних гендерних індексів на субнаціональний рівень.

004

Присутніми курсантамиДонДУВСз зацікавленням був сприйнятий зміст виступу Наталі Пасічник та Рената Ріжняка. Домовилися продовжувати спілкування.