20-23 квітня 2016 року на базі фізико-математичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулась ІІ-а Міжнародна науково-практична онлайн-інтернет конференція«ПРОБЛЕМИ ТА ІННОВАЦІЇ В ПРИРОДНИЧІЙ, ТЕХНОЛОГІЧНІЙ ТА ПРОФЕСІЙНІЙ ОСВІТІ».

Вперше на нашому факультеті конференція проведена в форматі «онлайн-інтернет». Така форма проведення має безперечні переваги перед традиційною, так як дозволила залучити до наукової дискусії більше учасників з різних навчальних закладів без витрачання часу та коштів на поїздку. Дистанційна форма участі в конференції була реалізована в двох різновидах: інтернет-обговорення та онлайн-трансляції.

2

Тексти доповідей заздалегідь були доступні для перегляду і коментування на сайті КДПУ. Конференція викликала неабиякий інтерес у науковій спільноті. Матеріали конференції переглянули 995 користувачів Інтернету, читачі залишили 452 коментарі до текстів доповідей.

22 квітня 2016 року пленарне засідання конференції транслювалось в Інтернет через сервіс вебінарів КДПУ. Трансляцію засідання конференції в онлайн-режимі переглянули 438 користувачів.

3

Співорганізаторами конференції крім представників з України – МОН України, Інститутів  педагогіки та професійно-технічної освіти НАПН України, нашого університету – стали вищі навчальні заклади з Казахстану, Молдови, Болгарії та Білорусі.

Географія учасників конференції включала науковців з Кіровограда, Бердянська, Глухова, Запоріжжя, Києва, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Львова, Полтави, Харкова, Хмельницького та Олександрії. Серед активних учасників конференції були професори, доктори наук – М.В. Анісімов, Н.А. Калініченко, М.І. Садовий, Л.Л. Сушенцева, А.Л. Турчак, О.М. Царенко, Г.О. Шишкін.

4

Учасники конференції висловили подяку оргкомітету за організацію плідного обміну думками. Окрема подяка – інформаційному відділу КДПУ ім. В. Винниченка за технічну підтримку інтернет-обговорення та онлайн-трансляції.