15 червня 2021 року відбувся успішний захист кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 112 Статистика.

001

Відкрила роботу екзаменаційної комісії голова комісії, кандидат економічних наук, доцент Довгенко Яна Олексіївна. Голова комісії побажала членам комісії плідної роботи, а бакалаврам – успішного захисту своїх робіт.

Доповіді студентів були актуальними як у напрямку нових теоретичних досліджень, так і у напрямку нових прикладних досліджень.

Вагомий блок теоретичних досліджень з теорії ймовірностей та математичної статистики представили студенти Джавадова Сабіна Новрузівна («Ймовірнісний аналіз бінарних ігор з неоднорідною системою ставок», Цигульська Валерія Юріївна («Знаходження квантилів ймовірнісних розподілів на основі інтерполяційних поліномів»), Юдко Анастасія Андріївна («Неоднорідна ймовірнісна схема Бернуллі»).

002

Звичайно, що тематика впливу пандемії Covid-19 була відображена і у дослідницькій роботі студенів-статистиків. Колос Костянтин Григорович представив результати своєї роботи «Статистичний аналіз смертності в умовах пандемії», а Токарь Віктор Володимирович досліджував            вплив пандемії на основні показники економіки США.

Також і світова проблема глобального потепління знайшла своє відображення у роботах наших студентів. Бабій Валерія Андріївна досліджувала проблему глобального потепління в цілому у Світі («Аналіз факторів впливу на глобальний температурний індекс Землі»), а Боса Анна Дмитрівна досліджувала дану проблему на регіональному рівні («Короткострокове прогнозування кліматичних змін у місті Кропивницький»).

003

Всі члени екзаменаційної комісії відмітили актуальність обраних тем дослідження, які були підтверджені висновками і практичною значущістю.

Повідомлення підготувала доцент кафедри ПМСЕ Акбаш Катерина Сергіївна