Любов Данілова  – студентка І курсу спеціальності «Середня освіта (Фізика)» другого (магістерського) рівня вищої освіти виборола диплом ІІІ ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з методики навчання природничо-математичних дисциплін  (секція з методики навчання фізики), фінальний ІІ тур  якого завершився 21 квітня

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей проводиться щорічно під егідою Міністерства освіти і науки України з метою підтримки обдарованої молоді та створення умов для їх творчого зростання.

У 2020/2021 навчальному році Конкурс проводився в особливих умовах адаптивного карантину, з дотриманням законодавства в частині запобігання поширенню на території України COVID-19.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 р. № 1457 було передбачено проведення двох турів: перший тур – у закладах вищої освіти (за згодою), листопад 2020 року – січень 2021 року; другий тур – у базових закладах вищої освіти, лютий-квітень 2021 року.

У визначені терміни Центральноукраїнським державним педагогічним університетом імені Володимира Винниченка організовано і проведено перший тур Конкурсу, за результатами якого кращі наукові роботи було направлено до базових закладів вищої освіти.

Для робіт з методики навчання природничо-математичних дисциплін базовим закладом цьогоріч став Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. 21 квітня відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Конкурсу с в режимі відеоконференції.

рис 1

Любов Данілова захищала роботу «СУЧАСНІ ЗАСОБИ ЕКСПЕРИМЕНТУВАННЯ У ФІЗИЧНОМУ ПРАКТИКУМІ З ХВИЛЬОВОЇ ОПТИКИ». У роботі було проаналізовано сучасні погляди на вдосконалення навчально-пізнавальної діяльності учнів з фізики у процесі виконання лабораторних робіт і фізичного практикуму. Була запропонована віртуальна лабораторія з оптики на базі лазера та методика виконання дослідницьких лабораторних робіт з хвильової оптики з використанням відповідного програмно-педагогічного забезпечення і комп’ютерно орієнтованого засобу навчання, яке передбачає три етапи виконання дослідження і можливість поділу складного дослідницького завдання на окремі простіші елементи, що вивчаються з наступним усвідомленням і опануванням цих елементів та інтеграцією їх в єдине і цілісне дослідження.

Під час пленарного засідання конференції прослухано виступи здобувачів вищої освіти, які розкрили тематичну сутність дослідницьких робіт, їхню наукову та практичну значущість. Під час обговорення учасники відповідали на запитання та дискутували.

За підсумками конференції Любов Данілова отримала диплом ІІІ ступеня.

Вітаємо Любов Данілову та її наукового керівника – доктора педагогічних наук, професора кафедри фізики та методики її викладання Степана Петровича Величка з цим досягненням і бажаємо нових творчих успіхів!

рис2рис3

Підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В.Волчанський