3 грудня 2020 року на базі фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка в режимі он-лайн відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та молодих науковців «Фізико-математичні та комп’ютерні науки, технології, навчання: науково-практичні рішення та підходи молодих науковців».

У науковому заході крім студентів нашого університету взяли участь молоді науковці Криворізького державного педагогічного університету, Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Таврійського державного агротехнічного університету імені Дмитра Моторного, Донбаської державної машинобудівної академії.

Керівник конференції доктор педагогічних наук, професор Сальник І.В. розпочала роботу з того, що привітала усіх учасників та гостей, а також ознайомила їх із програмою заходу.

001

З вітальним словом до учасників, а їх зібралося більше 50, звернувся проректор з наукової роботи професор Михида С.П. Він відзначив, що на фізико-математичному факультеті зберігаються традиції проведення наукових конференцій, залучення молоді до наукової діяльності та побажав учасникам творчих здобутків, цікавих доповідей і не зупинятися на досягнутому.

Декан фізико-математичного факультету професор Ріжняк Р.Я. привітав студентів з початком конференції, яка цього року відбувається в незвичних умовах, але зібрала велику кількість учасників, які підготували різнопланові цікаві доповіді за усіма напрямами роботи конференції. Він відмітив, що усі роботи учасників конференції опубліковані у «Наукових записках молодих учених», що видаються на факультеті, – дуже поважному виданні для молодих вчених, яким може пишатися наш факультет.

002

На пленарному засіданні презентували свої доповіді студенти фізико-математичного факультету: Левицький Ярослав «Геометрична прогресія у планіметрії та стереометрії»; Філоненко Євгеній «Проектування системи забезпечення вибору варіативної складової навчального процесу студентами ЦДПУ та розробка її модулів»; Матійко Олександр «Проблема творчості вчителя в педагогічній науці»; Лаврук Станіслав «Статистичні методи виявлення факторів впливу на рейтингові позиції закладів вищої освіти». Кожна доповідь супроводжувалася дискусією, студенти ставили цікаві запитання, писали коментарі та побажання в чаті.

Спікер конференції Сальник І.В., підводячи підсумки роботи, відзначила високий рівень доповідей та активність усіх учасників заходу, побажала їм успіхів, подальших творчих пошуків та виразила надію, що наступна конференція відбудеться в стінах факультету, а кількість та якість наукових робіт будуть лише зростати.

Матеріали конференції видані у вигляді статей та розміщені в електронному виданні «Наукові записки молодих учених»