Що таке новини, їх ознаки, критерії, стандарти новинної журналістики – про це і не тільки дізналися викладачі кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

У вебінарі на тему «Як зробити вашу ініціативу відомою за межами громади», що проходив 19 листопада в рамках реалізації проєкту «Перехід до цифрового мислення», взяли участь викладачки кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Оксана Абрамова та Ольга Пуляк. Учасниці заходу дізналися про основні моменти системної роботи з медіа, що таке «жорсткі» й «м’які» новини, «тривалі новини», стандарти новинної журналістики. Пізнавально було ознайомитися із цікавими прикладами та конкретними кейсами, які були озвучені під час презентації. О. Абрамова та О. Пуляк долучалися до дискусій вебінару та отримали професійні відповіді на питання.

Участь у подібних заходах сприяє підвищенню медіаграмотностів учасників, формуванню цифрового мислення, що дає змогу якісно висвітлювати професійну діяльність у засобах масової інформації, соцмережах й здійснювати комунікацію з молоддю, студентами, абітурієнтами, їхніми батьками, стейкхолдерами та іншими зацікавленими особами на різних інформаційних ресурсах.

001

Захід проводила Олена Кваша, випускниця фізико-математичного факультету ЦДПУ, медіатренерка, продюсерка Кропивницької філії Акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ). Вебінар було організовано Інститутом соціокультурного менеджменту (NGO Institute of Socio-CulturalManagement (ISCM)), за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Учасники вебінару висловлюють щиру вдячність Олені Кваші та організаторам заходу за проведену роботу та сподіваються на подальшу співпрацю.