Вже в шосте кафедра теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка показала свої здобутки на виставці «АгроЕкспо». Цього року виставка вже займає площу в 125 тисяч квадратних метрів, на якій демонстрували свою продукцію 450 компаній.

001002

Не дивлячись на те, що основною складовою виставки є промислова техніка, численну увагу привертали й здобутки різних закладів освіти, серед яких університет гідно представили співробітники кафедри ТМТПОПБЖ. Особливістю цього року є розширення кафедральних експонатів, які тематично розділились за двома напрямками: вироби студентів, що опановують трудове навчання та технології, та розробки студентів, що вивчають цифрові технології (окремих репортаж), в тому числі з демонстрацією роботи діючих зразків.

003004

Серед виробів з різних матеріалів та, відповідно, різних способів їхньої обробки особливе зацікавлення викликали: дерев’яні шахи й підсвічник оригінального виконання; металевий пес; численні квіти, що вражають технікою виконання й підбором матеріалів та кольорів, картини та горщики з бісероплетінням, комбіновані  вироби  з пірографією; іграшки різних видів (ляльки, тварини, овочі тощо), виготовленні шиттям, плетінням, в’язанням, крученням і мотанням тощо. Не тільки діти та молодь захоплювались виконанням і видом окремих виробів, а й дорослі відвідувачі різних вікових категорій жваво розпитували про особливості технологій виготовлення експонатів, фотографували та цікавились виконавцями виставкових зразків.

005006

Отже, така виставкова діяльність не тільки демонструє досягнення студентів, здобутки й освітні можливості кафедри, а й спрямована на профорієнтаційну діяльність. В цілому – відмінні враження, цікаве спілкування, гарний настрій та бажання участі й нових зустрічей через рік.

Інформацію підготував доцент кафедри ТМТПОПБЖ С. Рябець.