Починаючи з 2019/2020 навчального року до складу дисциплін професійної підготовки спеціальності 122 Комп’ютерні науки включено новий курс «Тестування програмного забезпечення». Цей курс був презентований доцентом кафедри інформатики та інформаційних технологій Присяжнюк Оленою Віталіївною та старшим викладачем кафедри Котяком Віталієм Володимировичем.

В рамках курсу студенти вивчають фундаментальні основи та поняття тестування, процесом створення тест-кейсів, знайомляться із багами, описами баг у системі, вчать вимоги у QA, критерії тестування вимог, методології тестування, види тестування програмного забезпечення, контролю отриманих знань. Заняття складаються з теоретичної інформації та розгляду й вирішення практичних завдань з реальних проектів.

001

Курс започатковано за підтримки провідної української компанії  з тестування програмного забезпечення QATestLab  Ukrainian HI-Tech Initiative (https://training.qatestlab.com/blog). Усі практичні завдання студенти виконують в особистому кабінеті, зареєструвавшись у відповідних системах WEB100 Platform: QATestLab Univer, MantisBT, TestLink. Після успішного проходження курсу студентам будуть надані сертифікати від компанії QATestLab.

Наші партнери – компанія QATestLab привітала кафедру інформатики та інформаційних технологій та викладачів з Днем працівника освіти та презентувала їм подарунковий бокс.

002

Вся кафедра інформатики та інформаційних технологій та студенти спеціальності Комп’ютерні науки дякують компанію QATestLab та особисто Дар’ю Ісакову за проявлену увагу та привітання!