Пандемія коронавірусу внесла зміни в звичайне життя, а також умови роботи і навчання людей всього світу. Керуючись порадами Міністерства освіти України щодо організації навчального процесу на свіжому повітрі чи у великих, добре провітрюваних приміщеннях, старший викладач кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Куценко Т.В. провела першу лекцію з дисципліни «Народні ремесла» для студентів спеціальності «Трудове навчання та технології» групи ТН17Б в читальному залі наукової бібліотеки Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Бібліотекарі підготували цікаву виставку книжок фонду бібліотеки та виробів народного мистецтва, що дало можливість студенткам здійснити віртуальні екскурсії до музеїв декоративно-ужиткового мистецтва, ознайомитись із роботами українських майстрів. Особливу увагу привернули яскраві альбоми і каталоги рідкісного фонду бібліотеки.

2

Розглядаючи історію розвитку декоративно-ужиткового мистецтва в Україні, цікаво було прослідкувати еволюцію житла та облаштування побуту наших пращурів, розмаїття вишитого одягу різних куточків нашої країни. Студентки ознайомились з основними видами народних ремесел: ткацтвом, килимарством, плетінням, писанкарством, вишивкою, витинанками, в'язанням, художньою обробкою шкіри, дерева, металу, скла, каменю, кістки та рогу; художнім розписом, художньою керамікою.

3

Яскравий початок навчання стане основою формування фахових компетентностей із оволодіння технологіями художньої обробки матеріалів, а також сприятиме збереженню і розвитку національних традицій у майбутній трудовій діяльності.

45678

Повідомлення підготувала старший викладач кафедри ТМТПОПБЖ Куценко Т.В., фото – Рябець Т.О.