В останній день зими, 29 лютого 2020 року, відбулась спільна екскурсія лабораторіями  кафедри фізики та методики її викладання учнів і вчителів загальноосвітньої школи № 26 та учасників фізико-математичного гуртка Наукового ліцею (керівник доцент О.В. Волчанський).

фото 1фото 2

Завідувач лабораторії методики фізики кандидат педагогічних наук Д.В. Соменко ознайомив гостей з обладнанням лабораторії та продемонстрував гостям ряд цікавих дослідів із різних розділів фізики. Учні отримали можливість взяти участь в проведенні дослідів.

Після цього школярам було представлено ряд розробок з робототехніки. Самі активні учасники екскурсії змогли під керівництвом Дмитра Вікторовича завантажити в свої смартфони з Інтернету відповідну програму та самостійно керувати діями роботів.

фото 3фото 4

У наступній частині екскурсії проводився запуск ракети на майданчику біля центрального входу на фізико-математичний факультет. І в цьому випадку учасники екскурсії активно залучались у процес підготовки ракети до старту та її запуск.

фото 5фото 6фото 7

Гості отримали позитивне враження від знайомства із експозицією лабораторії, а також від можливості взяти участь у наукових дослідженнях і експериментах.

Підготував кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанський