15-16 січня 2020 року на базі КОІППО імені Василя Сухомлинського відбувся обласний семінар для вчителів фізики «Актуальні проблеми підвищення рівня педагогічної майстерності вчителя у підготовці учнів до зовнішнього незалежного оцінювання з фізики».

Активну участь в організації та проведенні семінару взяли викладачі та випускники фізико-математичного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка. Вони запропонували вчителям своє бачення шляхів покращення процесу підготовки учнів до розв’язання завдань зовнішнього незалежного оцінювання з фізики.

фото 1фото 2

З методичними особливостями підготовки учнів до ЗНО познайомив учасників семінару випускник фізмату методист лабораторії природничо-математичних дисциплін КОІППО імені Василя Сухомлинського кандидат педагогічних наук А.А. Дробін.

фото 3фото 4

Досвідом роботи з учнями при розв’язуванні завдань зовнішнього незалежного оцінювання з фізики поділились з колегами випускник фізмату, доцент Льотної академії НАУ кандидат технічних наук Ю.Г. Ковальов та доцент кафедри фізики та методики її викладання ЦДПУ ім. В. Винниченка кандидат фізико-математичних наук, О.В. Волчанський.

У перерві роботи семінару Олег Володимирович також ознайомив вчителів із переліком спеціальностей, які пропонує фізико-математичний факультет ЦДПУ ім.В.Винниченка. Особливу зацікавленість у учасників семінару викликало нове для галузі поєднання спеціальностей «Фізика і англійська мова», яка дозволить випускникам вільно почувати себе в загальносвітовому освітньому і науковому просторі, зокрема брати участь в магістерських програмах Делаверського та Північнотехаського університетів (США), з якими наш університет має відповідні домовленості. 

фото 5фото 6