Фізико-математичний факультет завжди щиро пишався успіхами своїх студентів та випускників! Тетяна Боса є магістранткою другого курсу спеціальності Трудове навчання та технології фізмату ЦДПУ ім. В. Винниченка, але вона вже впевнено стверджується у професійній діяльності дизайнера одягу та науковій роботі.

1 2 4

У Кропивницькому 22 листопада 2019 року в залі обласної філармонії відбувся фінал конкурсу краси «СтудМіс Кіровоградщини 2019», на якому Тетяна Боса представила свою колекцію одягу «Аурелія», як професійний дизайнер. Свою колекцію одягу Тетяна втілила у життя під час навчання у магістратурі спеціальності Трудове навчання та технології під керівництвом доцента О.В. Абрамової.

5 6

На шляху до реалізації себе як професійного дизайнера Тетяна проробила чимало роботи! Наша магістрантка має багато нагород, дипломів за свою дизайнерську діяльність, вона є неодноразовою переможницею та учасницею численних конкурсів дизайнерів та фестивалів, зокрема, Міжнародних конкурсів дизайнерів «Печерські каштани» (Київ) та «Мода без кордонів» (Кропивницький), Всеукраїнського фестивалю «Петриківський дивосвіт 2019» (Дніпро) та інших.

7 8 9

Крім творчості, Т. Боса займається науковою роботою. За період навчання під керівництвом доктора педагогічних наук, професора Єжової Ольги Володимирівни було підготовано 5 публікацій (в т.ч. 2 статті у наукових фахових виданнях України), наукове дослідження «Дизайн-проектування колекції суконь із застосуванням машинної вишивки», що було представлене та відзначене на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (Київ, 2019 р.). Також Тетяна брала участь у наукових конференціях: Техніко-науковій конференції студентів, магістрів та докторантів, Молдавський технічний університет, 26-29 березня 2019 року; ІІ міжнародній науковій конференції текстильних та фешн технологій KyivTex&Fashion,  1-2 листопада 2018 року та інших.

10 11

Ще Тетяна Боса привертає увагу громадськості до екологічних проблем, вона є організатором та учасником екологічних акцій у нашому місті, зокрема, активно просуває ідеї відмови від пластику та поліетилену, здійснює очищення зелених насаджень від сміття тощо. Як дизайнер, вона розробила власний дизайн Еко-сумок із вживаних речей. Про мету свого екологічного проекту Тетяна висловлюється у соціальній мережі:

«Своєю роботою хочу показати, як легко можна вирішити одразу дві екологічні проблеми: звільнення від великої кількості пластику на планеті та негативного впливу «швидкої моди» на екологію. Я просто хочу допомогти навколишньому середовищу, людям і тваринам!»

12 13

Щиро зичимо Тетяні успіхів у творчій та науковій діяльності, бажаємо вибудувати власну життєву траєкторію та стати успішним професіоналом!