7 листопада 2019 року на базі кафедри інформатики та інформаційних технологій відбулося засідання творчої групи вчителів інформатики, присвячене підготовці до шкільної олімпіади з інформаційних технологій. Область має гарні результати за підсумками минулого навчального року: на IV етапі Всеукраїнської олімпіади за 2019 рік диплом першого ступеня серед одинадцятикласників отримав учень Комунального закладу «НВК «Долинська гімназія - загальноосвітня школаІ-ІІІ ступенів N 3 Долинської районної ради» Максим Паламарюк, а диплом третього ступеня серед десятикласників – учень того ж навчального закладу Едуард Коваленко.

001

Отже при підготовці учнів області до цьогорічних змагань необхідно «втримати планку» і постаратися виступити так само гідно.

Ініціаторами засідання виступили наставник переможців – вчитель інформатики НВК «Долинська гімназія» Сергій Карявка та доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій Ірина Лупан. До проведення засідання також залучилися співробітники лабораторії інформаційних технологій КОІППО імені Василя Сухомлинського.

002

Творча група, до складу якої також увійшли директор і вчитель інформатики Червонокостянтинівської загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Петрівської районної ради Кіровоградської області Сергій Сайко і методист лабораторії інформаційно-технологічної освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» Олександр Шовенко, виробила план заходів з підготовки до обласної олімпіади. Спільно із запрошеними на засідання вчителями заплановано розробити і підтримувати дистанційний курс з підготовки до олімпіад на платформі GoogleClassта підготувати і опублікувати методичні рекомендації для учнів з теоретичних питань інформаційних технологій.

003

Такий обмін досвідом вчителів та викладачів у невимушеній творчій атмосфері сприяє спільній задачі – зацікавленості дітей сучасними інформаційними технологіями та спонукання їх до нових здобутків в цій перспективній галузі!