Яскравим різнобарв’ям зацвів на Дніпропетровщині етнофестиваль «Петриківський дивоцвіт», участь у якому взяли студентки-магістрантки спеціальності Трудове навчання та технології Боса Тетяна та Кудревич Ірина зі своїми дизайнерськими колекціями.

001

Етнофестиваль проводиться вже 12 рік поспіль у селі Петриківці, де зародився унікальний Петриківський розпис, віднесений до спадщини нематеріальної культури ЮНЕСКО, – і вирізняється масштабністю й високим рівнем проведення. Пісенний перформанс, козацькі бої, показ колекцій українських дизайнерів, виставки творів народної творчості та багато іншого відбулося на фестивалі цьогоріч.

В рамках, нової у цьому році, модної платформи "Fashion.ua" Тетяна Боса продемонструвала свою авторську колекцію вечірніх суконь «Аурелія», і виборола титул Лауреат фестивалю. Колекція «Реінкарнація», виготовлена технологією екологічної переробки текстильних матеріалів Іриною Кудревич зайняла ІІІ призове місце.

002 003

Учасниці удостоїлися високих і схвальних відгуків журі фестивалю, також отримали призи від художниці Наті Вишневської.

Тема відповідального споживання і екології стала наскрізною на фестивалі. Тому в рамках ярмарку, який проводився під час фестивалю, Тетяна Боса  змогла показати гостям, як легко та просто можна допомогти нашій планеті, замінивши покупку поліетиленових пакетів на пакети із тканини. Та ще і не просто тканини, а перероблені зі старого одягу, стильні екоторбинки. Тетяна довела,що однією дією можна здолати одразу дві проблеми – це непомірна кількість пластику на планеті та вплив швидкої моди на нашу екологію.

004

005

Підготувала повідомлення доцент Чистякова Л.О.