12 квітня 2019 року на базі опорного навчального закладу «Богданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені І.Г. Ткаченка Знам’янської районної ради Кіровоградської області» була проведена науково-практична конференція «І.Г. Ткаченко у діалозі з сучасністю» присвячена 100-річчю від дня народження Івана Гуровича Ткаченка.

001

Участь у роботі конференції взяли і представники фізико-математичного факультету – завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, професор М.І. Садовий та доцент О.М. Трифонова. Всіх учасників конференції доброзичливо зустрів колектив школи, який охоче продемонстрував свої здобутки у навчанні та вихованні учнів згідно традицій започаткованих І.Г. Ткаченком.

002003004

Іван Гурович Ткаченко (1919 – 1994) – видатний педагог, кандидат педагогічних наук, герой Соціалістичної праці. Він з 1944 року, з перших днів звільнення Знам’янського району від німецьких окупантів був призначений директором Богданівської середньої школи, якою керував протягом 35 років. Іван Гурович поєднав навчання в школі з практичною роботою на полях і фермах, запозичивши у ставропольських колег ідею організації учнівської виробничі бригади. Педагог приділяв значну увагу трудовому вихованню молоді.

005006007008009

Найкращі традиції виховання учнів, що були започатковані І.Г. Ткаченком, школа продовжує реалізовувати у ХХІ столітті, що й продемонстрували учасникам конференції під час проведення різноманітних локацій та засідання тематичних лабораторій.

010

Інформацію підготувала доц. О.М. Трифонова