26 березня 2019 року в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є. Маланюка відбувся майстер-клас під назвою “живопис вовною”. За ініціативи кандидата педагогічних наук, доцента, заступника декана з навчально-виховної роботи фізико-математичного факультету Л.О. Чистякової та  старшого викладача Т.В. Куценко. Захід відвідали студенти фізико-математичного факультету ЦДПУ ім. В.Винниченка.

001

Зустріч розпочали із презентації виставки картин майстрині та її вихованців, виготовлених власноруч. До уваги відвідувачів було представлено як картини майстрині, керівника  гуртка в гімназії Т.Г. Шевченка та Тесак І.В., так і картини її вихованців-третьокласниць, що вони виготовили на гуртку власноруч під керівництвом пані Ірини. Діти розповідали про те, як і з яких матеріалів вони виготовляли свої роботи.

Так, Шепеленко Анна розповіла, що вовна поділяється на кардочесану(кардочос) і гребінну. Перша має нерівномірну структуру, тоді як остання — рівні та прямі волокна, розташовані в одному напрямку.

002

Представлені картини виконано у різних техніках, у різній палітрі кольорів, але всі вони однаково гармонійно і динамічно поєднуються за способом створення. Техніка роботи нагадує малювання аквареллю, це процес що  налаштовує на спокій, творчість та гармонію з собою.

Студенти фізико-математичного факультету теж долучились до виготовлення таких картин. За дві години роботи, під керівництвом майстрині та її помічниць, кожен зміг створити свій шедевр. Учасники майстер-класу відзначили, що робота з натуральними матеріалами є не тільки приємною, а й заспокійливою, після роботи в руках лалишається тепло та красива картина.

003

Такі картини є відмінним подарунком близьким та рідним, адже уїх виготовленні використовуються екологічні матеріали, тепло та щирість. В свою чергу, студенти спеціальності Трудове навчання та технології спробували себе у ролі вихованців шкільного гуртка, що доє змогу надагато краще зрозуміти, як реалізовується позаурочна складова освіти в освітніх закладах.

Виготовлені роботи студенти планують представити на виставці в університеті.

004005006007008009-009