001006

У литовському місті Каунас з 4 по 8 березня в Університеті Вітовта Великого, координаторі проекту, відбулась Партнерська зустріч та стажування членів консорціуму проекту «Гендерні студії: Крок до демократії та миру у сусідніх до ЕС країнах з різними традиціями» за програмою ЕРАЗМУС+.

002

Представники усіх університетів-партнерів з України, Литви, Греції, Угорщини, Марокко та Тунісу обговорили основні досягнуті результати та окреслили найближчі завдання для успішного завершення трирічного проекту. Українська делегація складалась з чотирьох викладачів: завідувач кафедри прикладної математики, статистики та економіки, професор Авраменко О.В. (ЦДПУ ім. В.Винниченка); завідувач кафедри соціальної психології, професор Заграй Л.Д. (ПНУ ім. Стефаника); директор навчально-наукового інституту точних наук і економіки, доцент Ковальчук Ю.О. та доцент кафедри прикладної математики, інформатики і освітніх вимірювань, доцент Лісова Т.В. (НДУ ім. М.Гоголя)

003

Під час зустрічі відбулась презентація та обговорення якості за змісту підручників та навчальних посібників з гендерної тематики, а також відкритих електронних ресурсів на платформі Moodle. Виявлені нові можливості поширення інформації про результати проекту у засобах масової інформації та публічних заходах для зацікавлених сторін. Координатор проекту, професор Наталія Мажеікієнє, присвятила свою доповідь підведенню підсумків проекту та їх представленню на порталі сайту Європейської комісії.

004

Результатом даного проекту в ЦДПУ ім.В.Винниченка є магістерська освітньо-професійна програма «Освітні / педагогічні науки (Освітні вимірювання. Гендерні студії: науковий аспект», детальний опис якої можна знайти тут. Більше інформації про проект GeSt та результати його діяльності можна знайти на сайті проекту та в соціальних мережах Facebook та LinkedIn.

005

Наведемо коротку інформацію про Університет Вітовта Великого – координатора проекту GeSt. Університет був заснований в 1922 р. та названий на честь знаменитого великого князя литовського. В університеті є 10 факультетів й 2 інститути, що поєднують 29 кафедр й центрів, а також Каунаський ботанічний сад. Зараз Університет Вітовта Великого бурхливо розвивається, він має міцні зв’язки у всьому світі, входить в Асоціацію європейських університетів, Європейську асоціацію міжнародної освіти.

Ми вдячні Університету Вітовта Великого за гостинний прийом, теплі зустрічі та плідну співпрацю!