У студентів 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності Середня освіта (Математика) був насичений період. За один тиждень магістранти не лише здали документацію з виробничої педагогічної практики, а й показали свої напрацювання на  попередньому захисті кваліфікаційних робіт, над якими працюють більше року.

Проходження виробничої педагогічної практики тривало 8 тижнів (з 3 вересня 2018р. по 27 жовтня 2018 р.), під час якої студенти виконували функції вчителя математики і відповідно економіки, інформатики або фізики та функції класного керівника. Здавши потрібну документацію відповідним методистам, було проведено конференцію 9 жовтня 2018 р., на якій виступили, бажаючі поділитись своїм досвідом та враженнями з груповим методистом кандидатом педагогічних наук, доцентом Нічишиною В.В., колегами та одногрупниками.

001

Найактивніше обговорювали виступ Бахмат Наталії, студентки ІІ курсу магістратури групи МФЕ17М, яка проходила практику в в Kомунальному  закладі «Навчально-виховному об'єднанні  “Загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів,ліцей «Сокіл», центр позашкільного виховання Кіровоградської міської ради Кіровоградської області”. Магістранта повідомила, що була закріплена за 11 класом-це клас військово-спортивного профілю. Розповіла про особливості даного профілю. Всі присутні були приємно здивовані дисципліні та завантаженості, до якої залучені учні. (Презентація Бахмат)

Наступною виступила студентка групи МІЕ17М, Леонова Інна, яка проходила педагогічну практику у Великовисківській ЗШ І-ІІІ ст.. Вона поділилась з присутніми своїм напрацюванням, а саме позакласним заходом з математики з цікавою назвою «Математична кав’ярня». (Презентація Леонової)

Андросов Валерій магістрант групи МФЕ17М порадував всіх не лише розповіддю про свою педагогічну практику та завданнями, з якими зіткнувся на шляху її проходження, а ще розповів про натхненну підготовку до дня вчителя та бажання учнів зробити невелике свято вчителям, які їх навчають. (Презентація Андросова)

002

Останньою виступила магістранти групи МІЕ17М та ознайомила присутніх з особливостями викладання математики, економіки та інформатики в класі гуманітарного спрямування наукового ліцею, який знаходиться на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Після вихідних магістранти знову повернулись в стіни ЦДПУ ім. В. Винниченка, тепер, щоб продемонструвати свої дослідження, над якими працюють з 1 вересня 2017 року. Кожен підготував презентацію та розповів присутнім про короткий зміст роботи, методи, що використовувалися, та наукову новизну своєї теми.

003

Студенти вдумливо відповідали на поставлені питання по їх роботі, що вказувало на володіння матеріалом на достатньому рівні.

Роботи магістрантів знаходяться на завершальному рівні (виконані на більше ніж 90%).

Всі представлені кваліфікаційні роботи були рекомендовані до захисту.

004

Підбиваючи підсумки насиченого тижня колектив кафедри математика вітає студентів з їх успішним закінченням педагогічної практики та дякує за те, що студенти фізико-математичного факультету спеціальності 014 Середня освіта (Математика) в черговий раз підтвердили свою гідну фахову підготовку!

005