19-20 жовтня 2018 року відбувся Південно-східний європейський півфінал студентської першості світу з програмування ACM-ICPC – SEERC (Southeastern Europe Regional Contest).

Вже не вперше змагання регіону відбуваються на двох майданчиках: у Бухарестському політехнічному університеті (Румунія) та у Вінницькому національному технічному університеті (Україна), – на одному й тому ж самому наборі завдань, із загальним табло.

001

У цьому році у Південно-східному регіоні змагалися 87 команд: до Вінниці прибули 43 найкращі українські команди, що представляють провідні технічні та класичні університети країни, та 5 команд з Туреччини; у Бухаресті зібралося 39 команд з Румунії, Болгарії, Туреччини, Сербії, Греції, Кіпру, Македонії, Боснії та Герцеговини.

002

Вперше у змаганнях такого рівня брала участь і команда нашого університету CUSPU_NotFound у складі магістрантів 2-го року навчання спеціальності Комп’ютерні науки Юлії Носко, Володимира Міхава та Віктора Туртуріки, – єдина команда, що представляла педагогічні університети, за що і була відзначена спеціальним дипломом та подарунками.

003

Як відмічають організатори і учасники змагань завдання цього року виявилися досить складними: команди, які очолили турнірну таблицю, розв’язали лише 6 задач з 11 запропонованих. Декільком командам, серед яких і наша, завдання не підкорилися. Тим не менше, кожен зробив все, що міг.

004

Але олімпіада це не тільки змагання: це семінар від платинового спонсора – компанії Facebook, спілкування з учасниками інших команд, прогулянки Вінницею, занурення в атмосферу інтелектуальної творчості…

005006

На жаль учасники команди CUSPU_NotFound завершують навчання в університеті, тож потрапити знову у півфінал і покращити їхній результат – завдання вже для тих, хто навчається або буде навчатися на фізико-математичному факультеті нашого університету.

007

Усім, причетним до олімпіадного руху бажаємо снаги, витримки, прагнення до нових звершень, успіхів у навчанні і роботі та міцного здоров’я.