12 травня 2018 року випускники фізико-математичного факультету 1978 року зустрілися у стінах нового для них фізмату. Так-так, саме нового фізмату, тому що випуск 1978 року був останнім на фізматі, який був проведений зі стін старого – історичного – корпусу. Наступного року вперше було проведено випуск студентів нашого факультету, які хоч один рік, але навчалися у новій семиповерхівці.

23

Отже: спеціальність Фізика та математика, рік вступу – 1973, рік випуску – 1978. На 40-річчя випуску зібралися більше половини випускників з двох груп фізиків.

45

Факультет ретельно підготувався до зустрічі з поважними гостями. Для випускників провели екскурсію до Музею історії техніки. Викладач кафедри інформатики та інформаційних технологій П.І. Андронатій детально розповів фізматівцям про особливості історії розвитку обчислювальної техніки, починаючи від механічних обчислювачів та аналогової машини МН-7М і аж до ери Стіва Джобса (один з визначних екземплярів виробництва Apple наявний у нашому музеї).

67

Потім завідувач лабораторії кафедри фізики та методики її викладання Д.В. Соменко провів випускників лабораторіями кафедри та показав зразки «історичного» та сучасного обладнання. Сучасне, очевидно, викликало професійний інтерес, а «історичне» – неймовірну радість від того, що воно на кафедрі до цих пір збереглося. Воно навіяло приємні спогади про виконані лабораторні роботи, про успіхи та невдачі.

89

Завершував спілкування з випускниками декан факультету професор Р.Я. Ріжняк, який провів змістовну екскурсію фотогалереями факультету. Згадали багатьох викладачів, які працювали зі студентами: А.А. Левенка, Л.О. Волкова, І.З. Ковальова, І.Ю. Ткачука, С.П. Величка, М.І. Садового, В.П. Вокотруба, В.І. Сірого, А.М. Костантінова, П.В. Сірика та багатьох інших. Усіх-усіх впізнали на фотографіях та коментували спогадами про кожного з викладачів, лаборантів та завідувачів лабораторіями.

10

Ми щиро вітаємо випускників 1978 року з 40-річчям від дня випуску та будемо раді зустрічати їх на факультеті кожного їхнього Ювілею.