24-26 квітня 2018 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на факультеті професійної та технологічної освіти проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта».

2

Цьогоріч наш факультет на олімпіаді представляла команда студентів спеціальності «Технологічна освіта» у складі: Босої Тетяни, Крамаренко Наталії, Липки Дмитра та Сергійчука Олексія. Загалом участь в олімпіаді взяли студенти з 19 провідних вищих навчальних закладів України, а також 7 вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

3

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта» проводився як особиста першість у вигляді системи очних змагань майбутніх вчителів трудового навчання. Підготовка до олімпіади тривала більш, ніж як за два місяці до її початку. Під керівництвом доцента Чистякової Л.О. команда удосконалювала свої знання з методики трудового навчання, навички у складанні конспектів уроків та вміння правильно, відповідно до вимог, створити та оформити творчий проект. Кожен із учасників олімпіади розробив конспект уроку та створив цікавий проект на тему: «Жіночі та чоловічі аксесуари у етностилі». Так, Крамаренко Наталія виготовила яскраву жіночу сумку-клатч з вишивкою, Липка Дмитро – чоловічу краватку-метелик, Сергійчук Олексій – козацьку люльку.

4

Значний внесок у підготовку команди внесла старший викладач Куценко Т.В., яка допомагала студентам наповнити конспекти уроків цікавим змістом та керувала створенням проекту студенткою Босою Тетяної, яка  виготовила красивий гердан технікою макраме.

5

Більше ста учасників олімпіади протягом трьох днів проходили такі етапи конкурсу:

  • тестування з професійно-орієнтованих дисциплін; 
  • розробка плану-конспекту уроку;
  • захист творчих проектів;
  • проведення фрагментів уроків;
  • презентація виставки творчих доробків студентів.

На всіх етапах олімпіади наші студенти показали високій рівень фахової підготовки, виявили свої творчі здібності. В результаті проходження усіх етапів олімпіади, найвищий результат показала Крамаренко Наталія, яка отримала ІІІ місце.

6

Також наші студенти взяли участь у Всеукраїнському фестивалі з декоративно-прикладної творчості, де представили свої доробки та надихнулися новими ідеями.

7

В цілому, після трьох днів напруженої праці, яка перемежовувалася цікавими заходами – концертом з виступом творчих колективів, екскурсією Софіївським парком та спілкуванням з колегами – студенти повернулися з переконанням, що їх вибір правильний і вони з впевненістю можуть бути справжніми вчителями.

Щиро вітаємо учасників і переможців, зичимо подальших успіхів!

8910