Викладачі фізико-математичного факультету не лише навчають студентів, а й здійснюють наукові дослідження, зокрема в царині дизайну виробів легкої промисловості. Слушною нагодою ознайомити світову наукову та дизайнерську спільноту зі своїми здобутками стала участь у міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасного дизайну», яка проходила 20 квітня 2018 року в Київському національному університеті технологій та дизайну (КНУТД). До програми конференції було включено 220 доповідей представників 44 навчальних закладів, закладів культури та творчих об’єднань дизайнерів з 12 країн світу.

2

Делегація фізмату у складі доктора педагогічних наук, кандидата технічних наук, доцента Єжової Ольги Володимирівни та кандидата педагогічних наук, доцента Абрамової Оксани Віталіївни виступила з доповіддю «Створення сценічного костюма для дитячого хореографічного колективу», підготованою колективом авторів кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності: Єжовою Ольгою, Абрамовою Оксаною, Куценко Тетяною, Хріненко Тетяною та студенткою магістратури Перервою Анастасією. У своєму виступі науковці фізмату не лише окреслили проблеми проектування асортименту дитячих сценічних костюмів, а й ознайомили колег з діяльністю кафедри по підготовці вчителів трудового навчання та технологій, а також педагогів професійної освіти з технології виробів легкої промисловості.

345

Конференція була насичена як цікавими науковими та мистецькими подіями, так і важливими зустрічами з провідними вченими та дизайнерами світу. Особливо приємно було поспілкуватись з колишнім ректором КНУТД, академіком Української технологічної академії Головко Дмитром Богдановичем. Саме він керував закладом в той час, коли Єжова Ольга там навчалась і отримала фах інженера-конструктора-технолога швейних виробів та науковий ступінь кандидата технічних наук з технології швейних виробів.

 Матеріал підготувала: доктор педагогічних наук, доцент Єжова О.В.