Кухаренко А.В.

Науковий керівник: канд. ф-м наук Макарчук О. П

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Анотація: Робота пов’язана з проблемою житла в Україні. Проаналізовано вигідність орендного платежу та платежів за іпотечний кредит для молодих сімей. Побудовано багатофакторну регресійну модель та спрогнозовано вартість 1 кв. м. житла на 2016 – 2017 рр. На їх основі обчислено мінімальні платежі за оренду житла та іпотечний кредит. Проведено статистичний аналіз обчислених платежів.

Ключові слова: статистика, оренда, іпотека, МНК.

Повний текст статті

Список використаних джерел:

  1. Владичин У.В. Банківське кредитування: навч. посіб. / У.В. Владичин ; за ред. С.К. Реверчука. – К. : Атіка, 2008. –  648 с
  2. Опарін В. М. Фінанси (Загальна теорія): Навч. посібник. — 2-ге вид., доп. і перероб. — К.: КНЕУ, 2002. — 240 с.
  3. Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу: станом на р. / Кабінет Міністрів України. – Офіц. вид. – К.: Парлам. вид-во, 2015. – 17 с.
  4. Статистика: Підручник /  А.В. Головач, А.М. Єріна, О.В.Козирєв та ін.; за ред. А.В.Головача, А.М.Єріної, О.В.Козирєва. – К.: Вища шк., 1993. – 147 с.

Відомості про автора

Кухаренко Анастасія Володимирівна – студентка VI курсу фізико-математичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка