4 квітня 2023 року доцентка Абрамова Оксана Віталіївна провела гостьову лекціюна тему «Технологічна освітня галузь у Новій українській школі» для здобувачів вищої освіти Хмельницького національного університету, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта. Трудове навчання та технології, інформатика». Зустріч модерували завідувачка кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва, доктор педагогічних наук, професор Андрощук Ірина Василівна та доктор педагогічних наук, професор Андрощук Ігор Петрович.

О. Абрамова є співрозробницею Державного стандарту технологічної освітньої галузі, членкинею авторського колективу Модельної програми для 5-6 класів за Держстандартом НУШ, то ж головними темами, які розглядалися під час лекції стали питання трансформації освіти у загальноєвропейський простір, загальні підходи до створення освітнього середовища як провідної цінності Державного стандарту базової середньої освіти (2020), специфіка роботи вчителя з модельними та навчальними програмами з технологічної галузі,оцінювання навчальних досягнень учнів на уроках технологій у Новій українській школі.

Під час подальшоїдискусіїстуденти та викладачімализмогуобговорити питання оновлених підходів до освітнього процесу та проблеми готовності педагога до інноваційних процесів. Присутні жваво обговорювали актуальні питання та висловлювали власні думки у дружній обстановці.

 Стаття про гостьову лекцію на сайті кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету

12345

Інформацію надано кафедрою технологічної та професійної освіти