У рамках навчальної дисципліни «Основи інтеграції у проєктній діяльності» (тема «Інтеграція на рівні способів дій (діяльнісний підхід) на уроках технологій») доцент Оксана Віталіївна Абрамова надала можливість магістрам заочної форми навчання спеціальності «Трудове навчання та технології» відвідати тематичний вебінар, на якому спікерами були провідні фахівці технологічної галузі. Вебінар проходив на платформі Гугл Міт 17 травня 2022 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти. На заході були присутніми більше 80 вчителів.

Слухачів привітав модератор та організатор заходу Володимир Михайлович Гащак, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, автор та співавтор навчальних програм з трудового навчання й численних підручників та методичних посібників з трудового навчання і технологій.

Присутні заслухали виступ на тему «Нова українська школа: діяльнісний підхід на уроках технологій», (доповідач Андрій Іванович Терещук, завідувач кафедри технологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, докор пед. наук, професор, співрозробник Державного стандарту НУШ, координатор Технологічної освітньої галузі, автор шкільних підручників з трудового навчання, співавтор навчальних програм з трудового навчання і технологій).

Під час заходу присутні обговорювали актуальні питання технологічної галузі:

  • Організація освітнього процесу на основі особисто-орієнтованого та діяльнісного підходів.
  • Умови успішної реалізації діяльнісного підходу в базовій школі. Професійні ролі вчителя.
  • Взаємозалежність діяльнісного підходу та розвитку мотивації учнів до навчання.
  • Шляхи та інструменти втілення діяльнісного підходу. Проєктна діяльність як спосіб реалізації діяльнісного підходу.

Захід пройшов у дружній та творчій атмосфері, учасники вебінару мали змогу поспілкуватися, поставити питання спікерам.

12 Гащак3 Терещук4

Дякуємо за співпрацю Івано-Франківському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти та кафедрі технологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини!